Bagaje

Sunt incluse o geantă de mână mică și una medie de cală.

Bagajul de mână poate fi de maximum 40x30x22 cm (inclusiv orice mânere sau roți) și trebuie să se potrivească fie sub scaunul din fața dvs., fie în dulapul deasupra capului.
Geanta dumneavoastră poate cântări până la 7 kg, iar pasagerul trebuie să poată ridica și transporta geanta independent. Dacă bagajul de mână este mai mare decât maximul permis, acesta va fi etichetat și procesat ca bagaj de înregistrare.

Bagajul de cală poate avea maximum 64×64 cm (inclusiv orice mânere sau roți). Bagajul de cală poate cântări până la 20 kg

Orice bagaj de înregistrare suplimentar care nu este declarat în momentul rezervării va atrage costuri suplimentare și va fi încărcat pe același zbor, în funcție de spațiul din zona de cală.

Toate articolele încărcate în cală trebuie să fie etichetate de către agentul de check-in.

Politica MB AIR pentru pasagerii cu dizabilități

Pasagerii cu dizabilități (PWD) include pasagerii cu mobilitate redusă și pasagerii cu dizabilități nevizibile care pot fi condiții temporare sau permanente.

Pentru persoanele cu handicap care necesită/solicită asistență, li se va aloca un loc în cabina cu bilet care să se adapteze nevoilor pasagerilor, în consultare cu pasagerii, și să se asigure că nu le sunt alocate sau ocupă locuri unde prezența lor ar putea împiedica evacuarea de urgență. Dacă PWD călătorește cu un însoțitor de îngrijire personală și/sau un asistent de siguranță, li se acordă locuri imediat adiacente sau peste culoar față de pasagerul pe care îl asistă.

Echipajul va sfătui pasagerul cu privire la serviciile și asistența disponibile în funcție de nevoile lor și de echipamentele operaționale disponibile ale companiei aeriene (de exemplu, la bordul scaunelor cu rotile, marcaje braille sau tactile, toalete accesibile etc.).

PWD vor avea voie să se îmbarce înainte.

Ori de câte ori este fezabil, persoanelor cu handicap care utilizează un scaun cu rotile (manual sau motorizat) sau alt ajutor pentru mobilitate li se va permite să-și folosească ajutorul personal pentru mobilitate pe tot aeroportul până când ajung la avion și îl primesc înapoi la sosire.

 

Sugarii

Sugarii sunt minori care nu au împlinit încă a doua zi de naștere. Pot exista restricții cu privire la numărul de copii permis pentru fiecare pasager adult. Un copil pentru fiecare pasager la îmbarcare.

Scaune

Pasagerii care călătoresc cu bebeluși ar trebui să fie alocați pe locuri lângă zonele/zonele capabile să fie montate cube (de exemplu, zona de scaune în pereți).

Bebelușii care călătoresc cu scaune pentru copii de tip mașină sau dispozitive similare de reținere pentru copii au nevoie de un scaun individual adecvat pentru dispozitiv.

Sugarii sunt considerați copii și li se atribuie un loc atunci când, în timpul călătoriei, împlinesc vârsta de doi ani.

Carucioare pentru copii

Cărucioarele și cărucioarele pentru copii complet pliabile (cărucioare/cărucioare pentru copii mai mari) trebuie să fie înregistrate.

Copii

Copiii sunt minori cu vârsta cuprinsă între doi și doisprezece ani (au împlinit a 2-a aniversare, dar nu a împlinit 12 ani).

Dacă minorii împlinesc a 2-a aniversare în timpul călătoriei, ei vor fi considerați copii începând cu ziua de naștere.

Copiii trebuie să ocupe un loc individual pentru pasager și nu pot fi așezați în rândurile de ieșiri de urgență.